Дорога до дому

Сергей Трохименко
На перехресті двох шляхів,
Росте червоний кущ калини.
Я повертаюсь до Батьків,
У рідний край на Батьківщину.
Там цвинтарь на краю села,
Батьки покояться на ньому.
Сюди стежинка привела,
А не до Батьківського дому.

   Приспів
Ти рідна Мати Україна, -
Пробач свого блудного сина,
Давно поїхав із країни,
Та не забув я Батьківщини.
Ой мила ненько Україна, -
До тебе знову я прилину,
Пройду знайомими стежками,
Де бігав босими ногами.

Піду присяду під вербою,
Із джерела води нап'юся.
Тут ще гуляла молодою,
Моя ріднесенька Матуся.
Пройдуся рідним я селом,
Зайду у гості до родини
І розкажу їм за столом,
Як сумував без Батьківщини.

   Приспів