Зубило

Наталия Вербицкая
Захворіла у Петра
Якось жінка Галя
- Треба лікаря позвати -
Чоловік зітхає

Прийшов лікар і Петра
Попросив із хати
- Буду, каже, вашу хвору
Галю оглядати

Стоїть Петро за дверима,
Спокою не має,
Раптом чує, ескулап
З кімнати гукає:

- Принесіть мені, будь ласка,
Якщо є, зубило!
У Петра від переляку
Ноги підкосило…

Задрижало все назовні
І усередині :
- Що це ти, кричить , зібрався
робити дружині ?!

Увірвався у кімнату,
А тоді щодуху
Як зацідить ескулапу
Прямо в ліве вухо!

Потім в праве! І почав
Його молотити!
- Я тобі, кричить, не дам
Галю загубити!

Той благає : Відпусти!
Так можна і вбити!
Я ж збирався тим зубилом
Чемодан відкрити…