Бози мои, вскую есте оставили мя?

Алексей Папонов
Бози мои, вскую есте оставили мя?
Друзи мои, ихже тьма окоемля исхыти!
Имасте время, во еже поругани быти
Хуле притечщей на всходе инакаго дня.

О, не возверую, якоже щурова мысль
Мни силы си токмо срачицы ложнаго страху!
Лицы Единаго в ликах аз многих узнаху,
Яко чрез образы тлена превыстренню высь.

Отче, пославый мя в плоть! Ничесоже ужель
Веда язык мой о яже есть разум премирен?
Древние боги, разъемлющи мрак замогилен,
Купно Единаго славити хощят отсель.