Зелений жах

Наталия Вербицкая
Біля річки у кущах
Звір сидить зелений
Він на всіх наводить жах
І навіть на мене

Так, буває, заскрекоче…
Матінко моя!
Може, то він зуби точе
На таких як я ?!

Тихо відкриваються
Вилупаті очі…
Що, як звір кусається
І вкусить хоче ?!

Раптом бульк! І це страшило
В воду заховалося…
Чи скупатись захотіло ?
Чи мене… злякалося ?