Моя Украiна

Прокопенко Юрий
Чудова в мене Батьківщина
І не знайти її миліш.
Єдина в мене Україна,
Ти пошук марний свій облиш!

Хіба десь є такі світанки,
Коли роса немов кришталь?
Хіба не кращі в нас веснянки,
Що так розвіюють печаль?

Вишнева в мене Україна:
Летить Славута, гай шумить.
І лине пісня солов’їна,
Благословенна Богом мить.

У нас є виборена воля,
Здобута в час буремних днів.
І вірю я – розквітне доля,
Мов перша квітка між снігів.

Єдина в мене Україна,
Від гір Карпат до рік степів.
Єдина в нас усіх родина,
Саме така, як я й хотів!

                6.03.2002 р.