Маме

Владислава Маренго
Пам'ятаю,що в тебе сьогоднi свято,мамо...
Ти не плач,що роки минають так
стрiмко.
I пробач,що не привiтала,ще так
рано,мамо!
Хоча знаю,що увага найкращі від смутку ліки.

До світанку,ти пила вже гарячу каву,мамо.
Твої сльози,в чашку крапали з твоїх очей...
За плечима роки,які ти сама змарнувала,мамо..
Сотні днів,і ще стільки ж самотніх ночей.

Тобі боляче,вибач,я знаю,сама
розумієш,мамо!
Відчайдушно благаю тебе,щоб
обрала один вірний шлях!
Щоб була ти людина!Щоб жорстокість тебе оминала!
Щоб жила не вбиваючи в сердце
іржавий цвях.

Я тобі побажаю,щоб здорова була і раділа,
Посміхалась частіше коли ти турботу до себе відчуєш!
Щоб ласкава була...щоб була просто-мама,мила...
Я кажу це тобі,але шкода мене ти не чуєш.

_____________********________

Помню,что у тебя сегодня
праздник, мама...
Ты не плач, что годы проходят так стремительно.
И прости, что не поздравила, еще так рано, мама!
Хотя знаю, что внимание наилучшее от печали лекарство.

До рассвета, ты пила уже горячий кофе,мама.
Твои слезы, в чашку капали из
твоих глаз...
За плечами годы, которые ты сама потеряла,мама.
Сотни дней,и еще столько же одиноких ночей.

Тебе больно,прости,я знаю, сама понимаешь,мама!
Отчаянно умоляю тебя,чтоб избрала один верный путь!
Чтоб была ты человек!Чтоб жестокость тебя миновала!
Чтоб жила,не вбивая в сердце
ржавый гвоздь.

Я тебе пожелаю,чтоб здоровая была и радовалась,
Улыбалась чаще когда ты
беспокойство к себе почувствуешь!
Чтоб ласковая была...чтобы была просто- мама,мылая...
Я говорю это тебе,но жаль ты меня не слышишь.