lybian dream

Галина Танай
Вибити землю з-під ніг умираючого – щастя,
якщо він помер сильніше, ніж ти – жив.
роздай всім мас-медіа світу його гримасу –
«Свято, що завжди з тобою. Революція live».
Моментальне фото напам’ять.
Розтерзані трупи – найліпша цяцька:
Добивай ранених, запускай феєрверк.
Агонія сильних – найбільша радість,
Прикладай руку в ім’я правди
І халявного інтернету для ваших дітей.
Так перемагають демократії –
витаскуючи за ноги підбитих богів,
дориваючи м’ясо свого одвічного страху.
…Він сидить
Багатьма поверхами вище,
І в дзеркалі плаче неголений лик
Голодного модернізованого Аллаха.