3

Евгений Пешко
Падыдзі да мяне, абдымі, супакой,
І скажы мне... ласкава, з усмешкай,
Што застанешся, ты, назаўседы са мной -
Улагодзь маё сэрца, нарэшце...

Хоць і я... і не прыц, не чароўны, які,
Не багач... і улады не маю!
Самы просты мужык, без дурной галавы,
Без прытулку, памкненнеў да славы!

Усе што маю свае, я с табой раздзялю,
Усе што будзе - табе падарую!
Дзеля шчасця твайго, я жыцце аддаю
Буду ўдзячным - калі гэты адчуеш...