Вераснёвае сонейка...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Вераснёвае сонейка промнямі лашчыць зямлю,
 Размалёўвае ў чырвань і золата соннае лісце
 І пяшчотай сваёй суцішае істоту маю,
 Што сумуе па леце і птушкаю рвецца кудысьці.

 Над спусцелымі нівамі, над павуціннем дарог,
 Над шматкамі лясоў, над аскепкамі люстраў-азёраў
 Мне б ляцець жураўлём , ды чамусьці не даў крылаў Бог.
 Пэўна, каб утрымаць ад свавольных палётаў да зорак.

 Але ўсё ж аблачынкай ружовай лунае душа –
 Прагна п'е ў вышыні крышталёвай святло і спагаду
 І сыходзіць у цішу алей, дзе каштанаў іржа
 Пачынае гастролі чароўнай пары лістапада.

 А пасля, як прастора здаволіцца лісцем гуляць
 І атуліць зямлю беласнежнаю коўдрай пуховай,
 Я развею тугу – і пачну існаванне з нуля –
 У чаканні вясны і наступнага лета – нанова.

31.10.2011
 

 


Паэтычная старонка Таццяны Дзям'янавай www.lightynna.ru