Янка Купала. Пчолы i трутнi

Вит Ассокин
Янка Купала. Пчёлы и трутни

Проповедовать крестьянам
    Начал некто в чёрном,
Что положено быть смирным,
    Тихим да покорным.

-- Ведь и пчёлки, -- молвил в чёрном, --
    В сотовые клетки
Мёд несут, а с ними трутни
    Пьют тот мёд, как детки.

И тогда один крестьянин
    Пробурчал нижайше:
-- Ну, а кто пчела, кто трутень --
    Я иль ты, дражайший?

4.11.2011

Янка Купала. Пчолы і трутні

Стаў даводзіць селяніну
    Нехта нейкі ў чорным:
Як павінен быці ўслужным,
    Згодлівым, пакорным.
 
– Бо і пчолцы, – кажа ў чорным, –
    Мёд гадуюць кветкі,
Ў згодзе з пчолкамі і трутні
    П'юць той мёд, як дзеткі.
 
А сялянін тут пад тое
    Буркнуў запытанне:
– Ну, а хто пчала, хто труцень –
    Я ці ты, васпане?

 1913