Поздравление для болгарских поэтов

Ольга Мальцева-Арзиани2
Скъпи български поети!
Преди всичко, разрешете да Ви поздравим със светлия празник Великден!
Нека Боспод ви пази и умножава Вашите успехи!
Запачва ІV Международен конкурс за поетически преводи.
Много от Вас вървят с нас ръка, за ръка още от първия конкурс. Други се включиха по-късно. Трети ще се включат само в Четвъртия конкурс, а някои само мечтаят да бъдат с нас...
Благодарим Ви за Вашите стихове, за любовта и дружбата, а на някои от Вас и за самоотвержената работа в журито!
Благодарение на този конкурс ние станахме едно голямо многонационално семейство. Ние живеем в различни страни, но се обикнахме с Вас, радваме се на успехите на всеки от нас, мечтаем за писма и срещи, изпращаме си книги... Ние станахме скъпи и близки един на друг.
Много руски поети  с чувство на огромна признателност говорят за това, че са открили за себе си България, опознали са нейният народ, нейната история и традиции..
Нашият конкурс служи да обедени хората. Ние с такава радост даряваме един на друг любов и щедро споделяме своите знания.
Желаем Ви успех, скъпи приятели! Нека Бог е с Вас!

Журито на конкурса


Дорогие болгарские поэты!
Прежде всего, разрешите вас поздравить со светлым праздником Пасхи!
Пусть Господь хранит вас и множит ваши успехи!
Начинается IV Международный Конкурс Поэтических Переводов.
Многие из вас идут с нами рука об руку с самого первого конкурса, другие влились позднее, третьи вольются только в четвёртый конкурс, а некоторые только мечтать попасть к нам...
Благодарим вас за ваши стихи, за любовь и дружбу, за самоотверженную работу в жюри некоторых из вас.
Благодаря этому конкурсу мы стали одной большой многонациональной семьёй. Мы живём в разных странах, но мы полюбили друг друга, переживаем за успехи каждого из нас, мечтаем о письмах и встречах, отправляем друг другу книги...Мы стали родными и близкими.
Многие русские поэты с чувством огромной признательности говорят о том, что открыли для себя Болгарию, узнали её народ, историю, традиции.
Наш конкурс служит делу объединения людей. Мы с такой радостью дарим друг другу любовь и щедро делимся своими знаниями.
Успехов вам, дорогие друзья!
С Богом!
Жюри конкурса.