Листи

Алина Фурсова
Горять листи – рука терпляча
Шпурля сміливо у вогонь!
Ти не зірвеш над ними плачу,
Не затремтить твоя долонь!

Горять листи… зникають згадки
У попільничці на столі.
Нема в німих питань відгадки,
Що швидко тліють у золі.

Горять листи… минають люди,
Надії, віри у слова,
І їх ніколи вже не буде;
Та ти залишишся жива.

І ти палитимеш їх далі,
І далі йтимеш крок у крок!
Не збережеш чужі медалі
Таємних, втрачених думок!..

Горять листи… їх жар і кіпоть
Помірно їсть… Згасає день…
Їх значення, потрібність бліднуть…
Горять вірші з чужих пісень!

Горять листи… зрадливі й вірні.
Горять, горять, горять, горять!
Горять листи… їх тільця бідні
Від болю жадного тремтять!


 
                30.10.2011