Синан бен даймахкахь бисина

Марти Тамия
Синан бен даймахкахь бисина,
Ойланаш малхбале ийзош.
Дег1о шен некъаш д1алистина,
Дахар-ч1ург малхбузе хьийзош.

Сица дeг1 галморзах даьлла,
Шалхо йина кхолламо.
Сан г1айг1а ма пана яьлла,
Мел хьежарх чаьккхе ца го.

***

Приют души остался за порогом
И мысли тянет на восток,
Умчалась по своим  дорогам,
На запад жизни колесо.

Душа и тело разминулись,
Такая двойственность судьбы.
Тоска по дому растянулась,
На бесконечность и дожди.