Давай запальвацца адзiн ад аднаго...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Давай запальвацца адзін ад аднаго,
 Нібыта свечкі, каб імглу перамагчы –
 Ты ад майго натхнення, я, брат, ад твайго,
 Бы дзве паходні адзінокія ўначы!

 Няхай ярчэй шугае полымя любві
 І ўсё вышэй мільгаюць іскры мілаты!
 Ты цень маю сваім анёлам назаві –
 І я прыйду, калі мяне паклічаш ты.

 Мы будзем разам піць світальную расу
 І наталяцца мілагучным хараством.
 Я ў іншы свет зямное шчасцейка ўнясу,
 Калі надыдзе час пакінуць родны дом.

 А ты мяне, о, сябра мой, успамінай
 І падкідай мне ў пекла вершаў вугалькі…
 Калі ж пачуеш, як шапоча лісцем гай,
 Прымі мае – з нябёс дасланыя – радкі.

30.07.2011