Кетяги калини

Дмитрий Тимошенко -Левит
Багріють ясно кетяги калини
І снігурі, як кров червона на снігу.
Гірських рельєфів видняться туманнії вершини
Нема тут місця розбрату й гріху.

Засніжена пустеля в душу впала.
Південний вітер обморожує вуста.
Коли домівку покидав – ти міцно спала
Я ж на столі лишив короткого листа.

В безсонну ніч пустелею блукаю.
Я сам, один без друзів та думок.
У Господа лиш одного благаю
Вернутися додому в менший строк.

Між нами розкрилася пустеля,
Безмежний світ льодовиків.
Я в крижаному номері забутого готелю,
Як в камері пустій в безмежності віків.

Настане час і я зламаю пута
І повернуся до твого тепла.
Пустеля зникне у льоди закута
І сумніви згорять усі до тла.