Переполох

Наталия Вербицкая
А у нас пригода сталась!
Ось послухайте яка:
Раз курчата упіймали
У пісочку черв’яка

І зчинився на подвір’ї
Гамір, писк, переполох,
Полетіло вгору пір’я,
Бо черв’як один на двох

І почувши як пищать
Мамині синочки,
Їх прибігли рятувать
Розлючені квочки

І з розгону мами сміло
В хід пустили дзьоб і  крила:
- Це чому твоя дитина
Ображає мого сина ?!

Час минув… І черв’ячок,
Побачивши бійку,
Посміхнувся і тихенько
Заховався в нірку

І курчата помирились,
В пісочку гребуться....
Тільки квочки на подвір’ї
Ще й досі скубуться…