автостопом

Словолюбка
ми могли би втекти автостопом із листопаду.
перетнути кордони тіл. вчити кожне місто
наших дотиків. я тобі на коліна сісти
у кав’ярнях відвертости. випити з вуст шоколаду.
чи ловити автівки ніжности. або рибу
твого запаху і пірнати в потоки плоти.
ночувати в наметах обіймів. як гуни, готи
заселятися одне в однім. волосся дибом…
ми могли би ліпити глечики наших стосунків
із залізної глини терпіння. ділити на двох
сигарету, життя, навушники. навіть Бог
нам пробачив би це шаленство утеч-рятунків.