Iсторiя одного кохання

Катруся Бережная
Солодким, незбагненним трунком,
У келихи слова твої розлиті.
В світанку вкраденим цілунком,
Від люду були очі мої вкриті.
 
В тобі я розчинилася і зникла
Де серце билося одне за двох!
І лиш одна для мене була втіха
З тобою розділити тінь епох!
 
Коханий, я твоїми бачила очима
І чула лишень те, що ти казав.
Поворухнути не змогла плечима
Куди проблеми ти свої скидав
 
Була тобі коханкою і другом,
Усюди боронила з-за спини.
Твої ділила радості і тугу
Та бачила одні з тобою сни.
 
У серці біль відчула тої миті,
Коли її парфумом захмелів,
І рук іі торкнувся, оксамиті...
Мені не шкодував шаблів.
 
Покинув, як поношену одежу
В минулого горнилі зотлівать.
Залишки себе ховаю я у вежу
Щоб звідти за тобою споглядать.