Мы булы тут дэся в Псыщав

Васыль Брыль-Кобзар
Мы тут гонды раптом шося ны в Горбасы.
Там Ж но Ж асы. Шо ты скажыш, мылый Татку.
И поЭтоМу мы з Мумрык ПумРык вшкуРым
Всим вжэ рымЛянк БоГА Й МакТир ТроеРукЧикц.

Ах, вух нахс тухт, бачтэ, пойАс! Он святой жах!
А вытэ вси прамо Ж добры й мухаМоры.
То давВайТаг пахКлакНимСяк, мылы Ж сёкСтрык.
А там будзем пыты ситко Ш. А й ны й спирТык. 

Вота мы тут с ВИТавт в свиты прам аж свитлым!
И нащо нам диткы в свидкы: чы мы дыво?
От чытае хтось жэк в рылЛок та й ВайСишТух.
О! то що ты ны скасаф нам-К, що й ты дифКах!?

Да. Прыбралы мы у свиты мало хлиба Ж.
Шо нароскыДалы дзикы каль КульКив даж.
Та ны будым спомыНаты нат НатаШок.
Шо улад увГрилы Ж Ваксю авДзивАлькам.

Мы булы тут дэся в Псыщав. В школы Дзикый.
А вот зарэ пидым дальшэ й дэсь в Сычэво Ж.
Всэ закрыЛось. Всэ згоРило. Ны й муйЗий каб.
Ну, була дэ гарна шкилка. Чы й ухЧилка П.

О така ВАМ пахк УхМылка бугДэ, Г, дойБрак?
Ну, то ДойчЛанд, будзь здаРовШай
За й прам ЛойШаць.