Лiто

Наталия Вербицкая
               
Заблукало поміж трав
Тепле літечко,
Край стежини розцвіла
Ніжна квіточка

Б’є промінчик золотий
У віконечко,
А у квіточки –
Колір сонечка!

Літо! Літо! Літо! Літо!
Тепле літечко
В’ється стежка поміж трав
Наче ниточка

Намочу на цій стежині -
Ноги босі я
Гріє сонце золоте
Трави росяні

Попрошу у літа я:
Щедре літечко,
Подаруй мені  свою
Ніжну квіточку

Покладу її до мами
На віконечко,
Бо у неї коси мають
Колір сонечка

Літо! Літо! Літо! Літо!
Ніжне літечко
В’ється стежка поміж трав ,
Наче ниточка

Гріє сонце на стежині
Трави росяні
І далеко до зими
І до осені…