Мишка

Наталия Вербицкая
Попрошу я свою кицю :
- Спіймай мені мишку!
Я їй казку розкажу,
Прочитаю книжку ,

Я в куточку постелю їй
Ліжечко шовкове,
Я їй кашки наварю,
Щоб росла здорова…

Я б навчила свою мишку
Вмиватися зранку,
Я б зробила їй басейн
Із скляної банки,

Я їй навіть «Люлі, люлі»
Можу заспівати,
Якщо мишка уночі
Не захоче спати

Я б маленьку лікувала
Медом і горішками,
На прогулянку ходила б
Із своєю мишкою…

Тільки киця на дивані
Мружить сонні очі
Мабуть, киця моя мишку
Ловити не хоче...