Какво би бил светът без Любовта?

Красимир Тенев
             
Какво би бил светът без Любовта?
Безумие – борба за кратка слава
и празна, безполезна суета.
 
Магично всеки тя преобразява:
пулсира напористо кръв в гръдта,
пороците изгарят, като в лава.
 
Поглежда ведро снобът, вечно кисел,
любовно устремен към висша цел.
Превръща се внезапно в рицар смел
страхливецът, страха подтиснал.
 
Сражава се за Нея на дуел,
окрилян от една-едничка мисъл,
Славейков дето в песен е написал:
смъртта за Любовта не е предел.