Дитяча задача

Наталия Вербицкая
У бабусі на подвір’ї
Бродять гуси білі й сірі.
Раптом п’ять знялись на крила,
Та із двору полетіли.
Залишилось на подвір’ї
Від гусей одне лиш пір’я
Та ще двоє гусенят…

Любі хлопчики й дівчатка,
Скільки ж їх було спочатку?