Гавораць, гэта ужо зiма

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Гавораць, гэта ўжо зіма.
 А мне здаецца – дзень вясенні.
 Нібы не снежань – светлы май
 Сыходзіць з неба блаславеннем.

 І не сняжынак мітуснёй,
 А завірухаю пялёсткаў
 Гуляе ветрык над зямлёй.
 Неверагодна! І дзівосна!

 Я бачу цуд: не снегапад –
 Вачам і сэрцайку забава,
 А малаком заліты сад
 І зацярушаныя травы.

 Душа святлее ў мілаце,
 Нібыта ў храме – ад прычасця…

 Вакол – зіма.
 А ўсё цвіце
 І патанае ў белым шчасці...

7.12.2011