Приготуйтесь, тато й мама!

Наталия Вербицкая
Приготуйтесь, тато й мама:
Це вищить не пилорама,
Не сирени голосок,
Це -  Андрійко, ваш синок!

Хоч забулася причина
Через що кричить дитина,
Та Андрійко не мовчить,
Вже й не хоче, а кричить!

Верещить, аж глухнуть вуха!
Та… ніхто його не слуха
Тато й мама розмовляють
І на крик цей не зважають,

В них розмова непроста
Про сусідського кота…
Як той спритно ловить миші
Вже малюк кричить тихіше

І одним краєчком вуха
Маму з татом нишком слуха,
Бо ж дізнатися кортить
Як там мишок ловить кіт…

Затулив Андрійко ротик:
-Ой, який цікавий котик...
Та й набридло вже кричати
Краще б з котиком пограти