Ситуацiя знайома?

Наталия Вербицкая
- Скільки буде п’ять у вісім ?
Рому вчитель запитав
Рома встав. Думав – думав,
Хмурив брови. Не сказав.
- Ну а тричі по чотири ?
Ми хіба цього не вчили?
Знову вчитель запитав.
Рома встав. Думав- думав...
Навіть очі вверх до лоба
Підіймав,
Червонів, білів, кривився...
Не сказав.
І учитель постояв,помовчав
І сказав:
- Ситуація знайома ,
Не учив табличку Рома...