Догрались...

Наталия Вербицкая
 Якось діти серед літа
Заходились грати:
Назбирали сіна, хмизу,
Принесли за хату,
         
Дочекались, доки з дому
Відбули батьки,
І на кухні відшукали
Гас і сірники…
         
Дітям, бачте, захотілось
У пожежників пограти,
Швидко сіно загорілось,
Потім хлів, а потім хата,

Повискакували свині,
Собаки гвалтують,
А дорослі на роботі -
Не бачать, не чують
      
А вогонь все вищє й вищє,
На подвір’ї дим
Викликати дітям треба
Службу 101
      
І летить уже машина
Й браві молодці
Швидко лізуть по драбині
З шлангою в руці,

І тікають з двору кури,
Розгубивши пір’я…
І вже піною покрились
Хата і подвір’я…

Перелякані батьки
Приходять до тями,
А шкодливі дітлахи
Шмигають носами…
   
Зауваження до цього
Буде всім доречне:
Дітям гратись з сірниками
Дуже небезпечно!

А дорослим так скажу:
- Маєте дитину,
То придбайте вогнегасник,
Ремінь  і лозину!