На балконi в мене осiнь...

Антонина Спиридончева
На балконі в мене осінь...
Фікус мій напружив листя,
Папороті довгі коси
Над столом моїм нависли.

Не включався ще комп’ютер,
Не гудів, тепло не віяв...
Кактус мовчки терпить скруту,
Настовбурчив гордо вії.

Плющ у свій вчепився дротик,
Аж стебло здається сильним.
Дифімбахія навпроти
Дивиться в вікно осіннє,

Відвернулась... На балконі
Холодно і сумно вранці.
Фіолетові долоні
Тягне плем’я традисканцій...

Квіти ви мої хороші,
Не тополі і не клени,
Я ж вас, любі, не морожу...
Осінь в душах, осінь в генах...

Жовтень, 2011