Гимн Украине

Софросина
У сім'ї вільній, новій.
Тарас Шевченко

Жива і вільна Україно !
І Слава і Воля !
Розквітає пишним цвітом,
Ії світла доля.

І з'єднаються  Любов'ю,
Захід зі Східом.
І підуть за Світлим Словом,
Люди по Сліду.

І піднімуться серця,
Просвітляться Очі,
Цю стежину відкрива,
Той, кто Правди хоче !

Воссіяй Світ в Небесах,
Хрещена Любов'ю,
Українонько Нова -
Христос с тобою.

Воссіяй як Сонце - Миру,
Молода й Свободна,
Будь, як Матінько, любима,
Для свого народу.

Будь, як Дівчина квітсвітла,
Земна й та Небесна.
Будь міцна й працьовита -
Сьогодні і прісно.

Приваблива, різнобарвна,
Кохана, співоча,
 Як Небесная Троянда -
Надхнення Дівоче.

І родюча і кмітлива,
На Мрії здійсненна,
І розумна і вродлива -
Благословенна.

Як Дитя пред Образами -
Будь Чиста Душею.
Духа Святого з Дарами,
Оспівуй з Любов'ю.

Із Росією, Рідною сестрою,
Будьмо завжди разом !
С Білорусіею - Воскресьмі,
Єдність в житті Важна.