Передгрудень...

Яфинка
Нас повно у цьому місті -
Місимо передгрудень.
Незатишно нам і тісно -
Виходять плітки у люди.
Усе віддала б на світі,
Тільки б завжди – на грудях,
В обіймах твоїх... При світлі
Під руку ходити всюди.

Думки, наче стріли гострі:
Забудеш мене. Забуду?
До мене ти тільки в гості
І так,
Щоб не бачив ...юда.
Несила мені на вістрі
Горіти у кожен будень.
Та щемно, коли в повітрі
Мовчання твого не буде...

Бо жити ось так непросто:
Боятися зла й огуди,
А жовто-гарячі айстри
Малюють сумні етюди.
Усі почуття загострено,
Оголено перед Господом.
А ти у тумані - островом,
Сивий мій Передгрудню.


2011