Благодарность Генки Богдановой. Болгария

Ольга Мальцева-Арзиани2
Дорогие друзья,

Наконец, в Болгарии первый снег начал падать. После двух дней мы будем праздновать Рождество. Я хочу поделиться с вами, дорогие друзья, свое праздничное настроение и  приветствовать вас две мои стихи.
 Я очень рад, что у вас есть в этом мире и найти с помощью поэзии.Я очень рад, что вас есть в этом мире и мый нашли один другими с помощью поэзии.

БЯЛА  НАДЕЖДА

Генка Богданова


Вали!  Снежинките ласкаво галят очите

с прелестен танц,  върху  бялата приказна сцена.

С нови декори от нежен сатен са покрити

пътища кални, тъгата, в душите стаена.

 

Вали…О, снежната прелест дано да пречисти,

мрачните мисли и тревожните чувства сега!

Дано да ни върнат  тези снежинки сребристи
надеждите светли,  мечтите ни с цвят на дъга!.

22.12.2012 г

БЯЛА МАГ

Генка Богданова

 

Вятърът размахва  ледени камшици.

Бял табун се спусна от небето сиво.

Като полудели белите „войници”

цяла нощ препускат в тъмнината диво


Хитра е земята, вдига знаме бяло.

С бял венец ги среща старата кокетка,

В бяло е облякла старото си тяло -

девствено момиче с пухкава наметка.


Спират удивени белите „войници”

Лягат укротени до гръдта й снежна

Влюбено прегръщат младата „девица",

с хубост победени в тази битка нежна.


  ГЕНКА БОГДАНОВА

     *   *   *

Мила Оленька,
 
Имам една последна молба съм тебе в последния ден от 2011 година. Моля те да предадеш моите сърдечни поздрави на членовете на уважаемото Жури и до  всички участници в международния конкурс за поетични преводи!
Благодарение на теб, на твоята инициативност и всеотдайност, на сериозната и отговорна работа, която вършат членовете на Журито, на твоята неуморна помощничка Мира Белкин и на творческата работа  на всеки един от участниците, международния конкурс за поетични преводи  се радва на още по-голяма популярност сред поетите от страните - участнички в конкурса и сред почитателите на поетичното изкуство по целия свят.
    Чрез Конкурса, ние намерихме нови приятели, създадохме чудесни междуличностни  и творчески партньорства, благодарение на които разширихме своите познания за културата, бита и литературното творчество на хората, с които контактуваме и рпомогнахме за популяризирането съвременната българска и руска поезия.
Нека да е честита, мирна, и щедра към приятелите ни ?012 година! Нека да е благословена с много здраве, любов, семейно щастие и безброй професионални и творчески успехи!
На вас, руски приятели от сърце пожелавам  и весело посрещане на Коледните празници и нека  сияйната Коледна звезда, озари душите ви и ви води към осъществяване на   мечтите ви!

Генка Богданова       http://youtu.be/DtVfyrvhSqE