Рождественское приветствие от Велички Петровой

Ольга Мальцева-Арзиани2
   ВЕСЕЛА КОЛЕДА

  Величка Петрова

Вълшебство грее в нас и вън,

Енигма озвездена.

Семейство, щедрост, вяра, звън,

Елхови  път протегна.

Лекокрила топлина,

Ахатово червена,

 

Копней с надежда, светлина,

Олтара на смирени.

Люляна нощ се веселей,

Елените са  в пряга.

Дядо Коледа се смей

Алено на прага.

 

Пурпурно нощта лети.

Радост крехка зрее.

Изгряват  детските мечти.

Яростта бледнее.

Тих и сладък баритон

Ележерно слави,

Любовта на Бог, канон,

Изпълнен с добронрави.