Боже, це менi наснилось...

Яфинка
****

я стаю твоїм минулим
забирай мене у спогад
забирай мене у пам'ять
світлу, чисту, наче сніг

мертвим янголом
безкрилим
спілим  яблуком
осіннім
перестиглим
небом синім
жовтим листячком
безсилим
тихим дощиком
захриплим
упаду тобі до ніг

я стаю твоїм минулим
не знайти тобі віднині
шлях до мене. в павутинні
опинились сто доріг

лабіринти ці дороги
наші долі охололі
дві самотні парасолі
недосяжні горизонти
душі голі в алкоголі
будемо топити біль
і шукати тепле сонце
в ополонці амазонці
так захоче цей убогий
цей вологий босоногий
і зрадливий березіль.

я стаю твоїм минулим
і за все, що не відбулось
і за все, що перегіркло
ти пробач і відпусти

ну а березень хай плаче
я чекатиму терпляче
я молитимусь за тебе
щоб і ти зумів пробачить
хто тоді, якщо не ти?
ми обоє, мов злочинці
із едему два вигнанці
стоїмо на цій зупинці
бо не пара, лиш коханці
грішні наші почуття

й розуміємо обоє,
що у те, що промайнуло
нам немає вороття

ну якщо не відболиш ти
і з минулого повернеш
в мої спогади, у пам’ять
з днів далеких прибіжиш

і тоді я, і тоді я

мертвим янголом
безкрилим
спілим  яблуком
осіннім
перестиглим
небом синім
жовтим листячком
безсилим
тихим дощиком
захриплим
упаду тобі до ніг

боже, це мені наснилось!
я від цього сну здригнулась,
ніби ти моє минуле
ніби я торішній сніг…

2011