Речка

Лена Моргун
Річка

Ще річка спить, ще, сонная, дрімає,
Туман ще не розсіявся, стоїть,
А соловейко вже пісні свої співає,
Він хоче голосом своїм її збудить.

І ось вона вже хвилі розгортає,
І сизе марево пливе в другі краї,
Туман біжить, втіка, бо добре знає,
Що то звучать весни нові пісні.