Детские стихи на татарском языке

Гульжиган Гайнуллина
Минем кулымда анар

Минем кулымда анар,
Анын тошен кем санар?
Берэмлэп санап карыйм,
Берэмлэп ашап карыйм.
Минем тешлэрем бик ак,
Анарныкы бигрэк вак.
Саныйм дисэм, 
          карадым...
Тешлэре юк... 
          Ашадым.

Йозем

Йоземгэ тоште кузем:
Бигрэк матур бу йозем.
Эле кызгылт, эле аллы.
Авызга салсан – баллы.
Бик ошый мина йозем,
Мин ашыйм аны узем.