Някой ден

Петко Илиев
И някой ден, когато всичко свърши,

едно писмо ще ти оставя, тук. За тебе.

Ще го намериш знам, защото ще го търсиш.

Оставен във ръцете ти без време.

 

И някой  ден, когато ме забравят

приятелите ми… но не и враговете.

Ще чуят думите, с които днес ме калят,

но няма да ме видят във нозете си.

 

Ех някой ден!  Да още ще ги има

длъжниците ми, с дългове простени.

В очите им навярно ще е зима,

а погледите им, в страни от мене.

 

И  някой ден, когато всичко свърши.

В едно писмо, написано  до тебе.

Ще разбереш Съдба, защо не се  прекърших

и честно изживях си мойто време.

 

14.09.2011г.

Петко Илиев