Не тръгвай с мен!

Петко Илиев
Не тръгвай с мен, дори и аз не зная,
посоката на дните ми горчиви.
На болката отдаден съм, до края,
до сетен дъх, до сетните си сили.

Не тръгвай с мен, това не заслужаваш,
самотен искам в ада си да страдам.
Ти просто докосни ме заминаващ
и падна ли, ще искам сам да ставам.

Не тръгвай с мен, посока просто нямам,
за мен Светът отдавна е изчерпан.
Не той на мен, днес аз ще давам,
но, ще ме иска ли Светът за жертва?

Не тръгвай с мен, не тръгвай, поплачи си
и за последно дай, да те прегърна,
не тръгвай с мен,тук тиха остани си,
да има при кого да се завърна!

 

Петко Илиев

2010