На вiдстанi коханий...

Яфинка
На відстані коханий... Мій. Не мій?
Таки з’явився з давніх ніжних мрій,
Але не віриться і боляче мені,
Тому що ти десь там - вдалечині.

Чому пече у серці цей вогонь?
Бо ти - причина всіх моїх безсонь?
Чи ти є щастя? Чи біда? Чи хто тоді?
Моє майбутнє? Кола по воді...

Якби ти знав про сумніви оці,
Якби ти знав про всі мої синці -
І нині падаю у прірву з висоти.
Лишатися з тобою? Чи піти?

На відстані коханий. Мій. Не мій?
І я - чужа? Мелодії сумні...
Ця віхола мені співає про моє:
Як добре: ти, далекий, в мене є...

2012