Прямая линия хвалится своею прямотою

Принцалександр
Прямая линия хвАлится прямотою,
В прогрессе без границ вперёд всегда устремлена,
Обманутая ложною природы простотою,
Не знает в гордости слепой, что на круги своя приходит и она.
=====================
Sraight line is boastful, being so righteously direct.
It thinks of self as borderless, is always forward towards progress aimed,
Deceived by nature's false simplicity, by pride of ignorance being blinded bad,
Just doesn't know, that eventually it comes full circle also at the end.