Лисинятко

Валентина Кателян
Щічки - стиглі яблучка,
Губоньки - сунички,
Погляд хитрий - хитрий,
Ніби у лисички.


Оченятка-зіроньки
Сяють за віконцем,
Посміхнеться лагідно,
Засвітиться сонцем.


А її косички
Як стигле колосся,
Вітром їй розчісує
Що-ранку  волосся.


Пісеньку співває,
Дзвінкий голосочок,
Як біжить до мами
Вранці у садочок.


Чом-би не пишатись
Ось таким дитятком,
Ніжно називаю
Доню лисинятком.