Кучета собак

Петко Илиев
Клони пращяха под тежките стъпки на зимата.

Диво подгонен, превърнат във крехка играчка.

Няма спасение, няма  я вече пъртината.

Пори със тяло снега, вече е сигурна плячка.

 

Тежките стъпки набиват се в дивата пустош,

Липсва надежда, навярно е в друга посока.

Кучета бесни преследват го, вече ненужен.

Спира за миг, във последния час от  живота.

 

Лаят след нето, макар и от съща порода.

Сухия хляб да заслужат, това им остава.

Страшно преследване, гинат тела в изнемога. 

Стръв  обещана и… няколко мига на слава.

 

Няма спасение, бездна и полет  последен.

Сили събрани  и скок над  злощастната участ.

Изстрел  прецизен.  Попадна в графата „пореден“,

за вълк набедено,  до скоро, най-вярното куче.


Петко Илиев

17.02.2011 г.