з мой, ты, ведаеш як холадна?

Евгений Пешко
зімой, ты, ведаеш як холадна?
не той зімой якая на двары,
а той зімой, якая ў сэрцы водгукам
пакінула свае ільды

завеі снежныя, студзены завірухі,
усе ж нішто, у параўнанні с тым
халодным сэрцам позірам засцюжаным,
марозам тым, што розум захапіў

ці ведаеш, як холадна быць кімсьці,
але не тым, што будзе назаўжды-
не мая роля быць тут трэцім лішнім
тваім адным, альбо, нажаль, ні кім...