Самотнiй принц

Яфинка
Я хочу слухати руки твої i вiрне серце.
Твiй пульс i дихання, й стозвучну душу.
Зеленоокий мiй, самотнiй, маленький принце,
Ти загубився на тiй планетi i там у мушлю -

У пазуху збираєш зоряне чудне камiння,
I посипаєш рани сiллю Чумацьким возом.
Тебе судомить, тебе ламає - у пiднебiння
Чужого неба ростеш мовчанням, неначе бронза.

Ти загубився, ти постарiв, але не плачеш,
Зеленоокий мiй, сумний, самотнiй принце,
Тебе побило життя добряче, життя собаче -
На тiй планидi, на тiй холоднiй живеш чужинцем.


2012