Всичко е възможно

Красимир Тенев
Има два начина да изживеем живота си.
Единият като не вярваме в чудеса, другият –
като вярваме че всяко нещо е чудо.”
                Айнщайн

Дъждът не ще прогони тая пролет
дори да превърне в мокър сняг.
Изтича времето безспир отколе
на вечността в безмилостния стяг.

За миналото мисля без тъга,
защото то не се променя,
но бъдещето и мигът сега
са важни повече за мене.

Съдбата си чрез вяра и мечта
да изковеш самичък  можеш.
С тях стават всички чудеса в света.
Щом вярваш –  всичко е възможно.

Ще вършиш чудеса, но ако в тях
повярваш без съмнение и страх.