Колiр

Сефариан Римидолов
Там, де сльози уже не рятують,
Де зриваєш із себе усе,
Де думки у лахміття шматують,
Де прокляття на крилах несе...

Де знесилений спрагою волі,
Де "свобода" - кайдани і мур,
Де снуєш по бетонному полю,
Де щодня боротьби новий тур.

Де від болю ти розум втрачаєш,
Де словами убитий ти був...
Це - життя. Ти його покидаєш
Кроком з даху... Та дещо забув.

Ти стрибнеш - вороття вже не буде.
Одна мить - й ти зійшов з колії...
Дуже прикро. Та світ це забуде:
Не розкриються крила твої.

Не злетиш ти до синього неба,
Бо давно уже чорне воно...
Хоч літав ти у мріях - не треба:
Зрозумій, де вода, де вино...

Світ такий, що лишаєшся щастя
Ще до спроби його знайти...
Але пробуй. Борися з ненастям.
Вір у краще. Не думай піти...

Відкрий очі - життя не буденне,
Не обмежене брендами мас...
Шукай колір в собі повсякденно,
А там глянеш - настане твій час!