Безпека Чупокабри

Дмитрий Коптев
Наші пращури славетні всі були хоробрі,
Здобули козацьку вдачу й люди були добрі.

Ледве чоботи не вмили у ставку індійськім,
Бавлячись, мов з дітлахами, із ворожим військом.

Геть нічого не здійсняли заради безпеки,
Не лякались а ні кризи, а ні іпотеки.

Але ніччю розпаляли свічки й канделябри,
Та лякались до нестями лютой чупокабри.

Хто побачить цю істоту в темряві жахливій,
Сто відсотків, ще до ранку, стане зовсім сивий.

Бо нема цієї крякви зліше та страшніше.
З давнини давин зайняла цю огидну нішу.

Скільки лиха поробила клята ця потвора
Не врахуєшь, бо діяльність темна й непрозора…