Тихи слънца един предизвикан стих

Петко Илиев
Тихи слънца ти изпращам, дано да те сгреят.

Тежки сълзи пред  олтара на твоето вчера.

“Утре” го няма, то е безмерна  вселена.

Черен курбан  те направиха.  Мръсна завера.

 

Тихи слънца, във последната нощ, на Земята.

Дар за отвъдното нека да бъдат -  за двама.

Господи, те ли ти трябваха, що за отплата?

Те не разбраха: животът, че тук е  измама.

 

Тихи слънца, от студения восък на свещи.

Звуци в гърлата заседнали, страх неизказан.

Много въпроси  без истини, клади зловещи.

Някой виновно се смее.  Пак  ненаказан.

 

Тихи слънца и молитва  да търси покоя.

Бесните глухо прикрити. Било е съдбата.

Само сълзите напиращи с гняв. Само тоя

… ням рефрен  …  упокой  за  душата.   

 

26.09.2011 г.

Петко Илиев