Ой, Микола!

Фёдор Менде
Ой, Микола, мій Микола,
Як люблю тебе,
Твої вуса, твої брови
Підведуть мене!

Справний ти такий, та гарний,
Лагідний такий,
Не забуду твої ласки,
Хоч ти мене вбий!

Я тебе, мій дорогенький,
Буду вік любить,
А за те, що вкрав сметану,
Дуже буду бить!

Змалку ти такий шкідливий,
Вдача в тебе та.
Отакі слова Горпина
Каже до кота.