Гадзiннiк адлiчвае час...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Гадзіннік адлічвае час –
 Бы пацеркі ніжа на ніць.
 А час, вывучаючы нас,
 Хітруе – паўзе ці ляціць.

 Пільнуе размераны строй
 І ўносіць папраўкі свае –
 Нібы пераймае настрой
 Таго, для каго існуе:

 То ўносіцца прэч стрымгалоў,
 То сцішана побач стаіць,
 То скача пад ціскам умоў,
 То стомлена падае ніц.

 Імгненне расцягвае ў век,
 А вечнасць укладвае ў міг.
 Але, далібог, чалавек
 Адценняў такіх не спасціг.

 Ен сочыць за стрэлак хадой
 І верыць у шэсце наўпрост,
 Дарэмна плануючы свой
 Не надта і згодлівы лёс.

 Ён думае, час – гэта так –
 Працягласць між парай падзей…
 А час паімгненным “цік-так”
 Смяецца з наіўных людзей.

6.02.2012