Безсмъртие -139г. от обесването на В. Левски

Борис Калинов
Не мислех да пиша за годишнината от обесването на Апостола...
Б.

Просто сведете
глави…
И за минута
поне
замълчете
в истинско
прискърбие!
Малко са
тези-
с такива Съдби…
В Смъртта
си
постигащи
Безсмъртие!!!

Б.Калинов
19.02.2012г.
Пловдив
Худоьник: Б.Калинов "Безсмъртие"-комп. рисунка

***
Склоните головы свои
о тех скорбя,
кто за свободу пал
всей жизни не щадя.
Не многих знаем мы
с такой судьбой -
уйти в Бессмертие,
пожертвовав собой!

Владимир Александрович Янов   21.09.2012